• در نشست خبری هفدهمین دوره از معتبرترین جشنواره فناورانه کشور مطرح شد؛
  • جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی در خدمت رشد تولید دانش‌بنیان

  • ۰۹:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۸
رئیس جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی گفت: خیلی از اهداف موجود در اسناد بالادستی و مفاهیم رایج در حوزه فن‌آفرینی، در جشنواره شیخ بهایی ترویج داده شده است. اگر در زمینه‌های دانش‌بنیان‌ها تسهیلات ارائه می‌شود، منشا آن جشنواره و شهرک علمی و تحقیقاتی است.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، قاسم مصلحی در نشست خبری هفدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی در جمع اصحاب رسانه اظهار کرد: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان وظیفه فرهنگسازی در حوزه فن‌آفرینی را به عهده دارد اما پیشتر به دلیل خلا موجود، جشنواره شیخ بهایی ابتدا با رویکرد کارآفرینی برگزار شد.

فن‌آفرینی در مسیر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان

رئیس جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی افزود: این جشنواره در طول زمان شرح وظایف خود را بر اساس نیازهای موجود تغییر داده و امروز با تخصصی تر کردن وظایف خود، از واژه عام کارآفرینی به واژه خاص فن‌آفرینی تغیییر مسیر داد.

وی با اشاره به استمرار برگزاری هفدمین دوره جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی، تصریح کرد: کمتر رویدادی وجود دارد که به هفده دوره رسیده باشد، این امر نشان از پایداری جشنواره در سطح ملی دارد.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به جامعیت جشنواره گفت: جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی میزبان زیست بوم نوآوری و فناوری و تمام اجزای آن است که ویژگی مهمی محسوب می‌شود.

حمایت صنایع بزرگ کشور از جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی

مصلحی اضافه کرد: مسیر اصلی در ارزش‌ آفرینی فناوری‌محور، ورود به طرح به بازار و سرمایه است. در این راستا در هفدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی، سازمان‌ها و صنایع بزرگ کشور را نیز به عنوان حامی و سرمایه‌گذار درگیر کرده‌ایم. حمایت شرکت‌های بزرگی مانند فولاد مبارکه می‌تواند موتور محرکی باشد.

وی خاطرنشان کرد: خیلی از اهداف موجود در اسناد بالادستی و مفاهیم رایج در حوزه فن‌آفرینی، در جشنواره شیخ بهایی ترویج داده شده است. اگر در زمینه‌های دانش‌بنیان‌ها تسهیلات ارائه می‌شود، منشا آن جشنواره و شهرک علمی و تحقیقاتی است.

مصلحی با اشاره به ابراز علاقه رهبر انقلاب از ایده‌های شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: در حوزه توسعه فناوری و حمایت از اشتغال دانش‌بنیان قوانین مترقی مثل قانون جهش تولید دانش‌بنیان وجود دارد برای مثال شرکت‌هایی که در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر هستند، از معافیت مالیاتی (نرخ صفر) برخوردار هستند. این حمایت‌های مختلف باعث شکل‌گیری شرکت‌های فناور زیادی شده است.

اهدای جایزه فناوری صنعت‌ساز در راستای تشویق فناوران به رشد تولید

مصلحی افزود: این جشنواره شامل سه بخش طراحان کسب‌وکار، فن‌آفرینی و تجاری‌سازی فن آوری و همچنین جایزه فناوری صنعت‌ساز دکتر شیخ زین‌الدین است. فناوری‌هایی که با تولید انبوه به یک صنعت تبدیل می‌شود، فناوری صنعت‌ساز به شمار می‌رود. فناوری‌ها باید به شهرک‌های صنعتی متصل شود.

رئیس جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی با بیان اینکه از ۲۸ استان در جشنواره شرکت کردند، گفت: فارغ از جوایز جشنواره، این امکان برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی وجود دارد که جدای از جوایز جشنواره، به طرح‌هایی که حتی رتبه اول تا سوم نشده‌اند، نیز جایزه دهد.

وی با بیان اینکه امسال مدیریت شهری اصفهان با اختصاص ۵۰۰ میلیون تومان به برگزیدگان جایزه ویژه مدیریت شهری جشنواره، از طرح‌های حوزه این بخش حمایت می‌کند، تاکید کرد: فارغ از نوع و تنوع طرح‌های فناورانه حاضر در این جشنواره و نامزدهای این جایزه، حضور و مشارکت مدیریت شهری اصفهان به عنوان سرمایه‌گذار در این جشنواره نویدبخش اتفاقات روشنی در حوزه مدیریت شهری در آینده نزدیک است.

حمایت اثربخش از فناوران وظیفه شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان است

مصلحی افزود: وظیفه شهرک علمی و تحقیقاتی بسترسازی برای ورود طرح‌ها به صنعت است بنابراین از نوآوری و شکوفایی حمایت می‌کنیم. گاهی در تجارت ممکن است طرح‌ها شکست بخورند و این اجتناب ناپذیر است اما جشنواره شیخ بهایی احتمال این شکست را کم و نرخ موفقیت این شرکت‌ها را بالا می‌برد. تجاری‌سازی طرح‌های فناورانه بسیار دشوار است. با این حال صرف ورود مدیران دولتی در بخش فناوری ارزشمند است.

رئیس جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی افزود: قوانین برای حمایت از طرح‌ها مشکل دارد و الزام برای برگزاری مناقصه باعث شده از طرح‌های جدید به درستی حمایت نشود. از طرف دیگر خیلی از شرکت‌هایی که طرح‌ها را می‌خرند، خصوصی هستند و نمی‌توانیم به آن‌ها اعمال نفوذ کنیم.

وی ادامه داد: شرکت‌های دانش بنیان در سال گذشته نزدیک ۲۸ هزار و ۵۰۰ میلون تومان فروش داشته‌اند که در جشنواره امسال حداقل باید دو برابر شود. باید دست مدیران باز باشد تا بتوانند کارهای نو انجام دهند. به طور کلی ما از حضور شرکت‌های خصوصی استقبال می‌کنیم و تاکنون رایزنی‌هایی نیز با آن‌ها انجام شده است.

اصفهان می‌تواند به قطب فناوری ایران تبدیل شود

رئیس جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی گفت: اصفهان می‌تواند به قطب فناوری ایران تبدیل شود. اولویت توسعه‌ای استان اصفهان اکنون اقتصاد دانش بنیان و توسعه گردشگری است. دانش‌بنیان ها و فناوران امروز راه حل عبور از معضلات کشور و استان از جمله معضل محیط زیست هستند.

وی تاکید کرد: بهترین قوانین حمایت از شر‌ت‌های دانش‌بنیان را مانند قانون جهش تولید دانش‌بنیان در کشور داریم. بر این اساس شرکت‌‌ها تحت شرایطی می‌توانند با سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های حوزه فناوری از معافیت مالیاتی برخوردار شوند.

تلاش برای تبدیل شدن به هاب تامین مالی در راستای توسعه فناوری

رئیس جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی ادامه داد: با توجه به اهمیت سرمایه‌گذاری و وجود سرمایه برای توسعه فناوری، برنامه‌ریزی لازم انجام شده تا یک واحد سرمایه‌گذاری به صورت تخصصی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان راه‌اندازی و این استان به هاب تامین مالی و سرمایه‌گذاری خطرپذیر ایران تبدیل شود. البته باید یک صندوق تحول ایجاد نمی‌شود.

مصلحی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه حدود ۷۰۰ شرکت دانش بنیان و فناور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در سطوح مختلف توانمندی حضور دارند، تصریح کرد: اعتماد بخش خصوصی به شهرک و سرمایه‌گذاری در آن، یک سرمایه اجتماعی است.

فناوری‌های نوظهور در کانون توجه جشنواره شیخ بهایی

عبدالرضا کبیری، دبیر جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی، نیز با بیان اینکه هفدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی با شعار «نگاهی فن‌آورانه به آینده صنعت ایران» و با هدف انتقال تکنولوژی به صنعت در تاریخ ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت‌ماه سال جاری درمهمانسرای عباسی برگزار خواهد شد، اظهار کرد: صنعت کشور دچار فرسودگی شده است بدین سبب در این دوره جشنواره دو صنعت مهم کشور را درگیر کرده‌ایم.

وی با اشاره به رویکرد جشنواره جامع شیخ بهایی در جذب و شناسایی سرمایه‌گذاران، افزود: جشنواره شیخ بهایی با تغییر ساختار به حمایت از طرح‌ها و شرکت‌های نوپدید و نوظهور به ویژه در سال‌های جدید برای تحول در اقتصاد کشور در حوزه دانش‌بنیان تاکید کرده است.

دبیر جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی افزود: ماموریت‌های دوره هفدهم شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تمرکز بر برقراری ارتباط بین فن‌آفرینان و سرمایه‌گذاران، شناسایی و نعرفی چالش‌ها و استراتژی‌های رشد کسب‌وکارها، گسترش بازار محصولات و خدمات فناورانه و دانش‌بنیان، شناسایی و معرفی مهارت‌های ارتباطی در بازار کار جهانی و معرفی فناوری‌های روز و کلان‌روندها در صنایع و تاثیرگذار کشور است.

وی درباره تغییر جشنواره دوره هفدهم نیز گفت: تقویت مذاکرات دوجانبه و سرمایه‌گذاری‌های کلان و واقعی، جهت‌دهی به فعالیت‌های فن‌آفرینانه در راستای حل مسائل و چالش‌های اساسی کشور، ساماندهی مذاکرات سرمایه‌گذاری و ارائه طرح‌های موفق به سرمایه‌گذاران خصوصی و دولتی خطرپذیر، توجه به فناوری‌های روز به ویژه در کلان‌روندهای فولاد و صنایع معدنی، توجه ویژه به قابلیت‌های تجاری‌سازی و آمادگی ارائه و جذب حمایت از سرمایه‌گذار در بخش‌های مختلف جشنواره مهم‌ترین تغییرات این دوره است.

وی با اشاره به جایزه ویژه مدیریت شهری اظهار کرد: از چهار ماه پیش فرایندی مستقل از بخش مسابقه برای حوزه مدیریت شهری شکل گرفته و شهرداری مصوبه ارائه جایزه را از شورای شهر اخد کرد. در این دوره در موضوعات آب، محیط زیست، آلاینده‌ها، پسماند، حمل‌ونقل شهری، آتش نشانی، مهندسی عمرانی، بازآفرینی شهری و شهر هوشمند طرح‌ها ارائه شد.

دبیر جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی گفت: مجموع طرح‌های ارائه شده به جشنواره ۴۹۷ طرح است که ۲۰۱ طرح در بخش فن‌آفرینی و تجاری‌سازی فناوری و ۲۹۶ طرح در بخش طراحان کسب‌وکار بوده است. ۱۲۷ طرح نیز در بخش جایزه ویژه مدیریت شهری را شامل می‌شود. در حال حاضر در دو بخش مسابقه‌ای جشنواره مجموعا 25 طرح به مرحله نهایی رسیده است.

کبیری با بیان اینکه طرح‌های اولیه از 28 استان به جشنواره رسیده، گفت: استان‌های کم برخوردار نیز در میان طرح‌های نهایی دیده می‌شد که نشان می‌دهد زیست‌بوم فناوری کشور درحال رشد است و نیاز است حامیان بخش خصوصی و دولتی بیشتر شود.

دبیر جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی گفت: برگزاری دو رویداد سرمایه‌گذاری تخصصی، حضور ۲۵ سرمایه‌گذار سرمایه‌گذار مختلف از جمله سرمایه‌گذاران خطرپذیر، برگزاری نشست‌های انتقال تجربه با حضور مهمانان خارجی و نشست‌های تخصصی ویژه در حوزه‌های مختلف اعم از کلان‌روندهای صنعت فولاد و سنگ آهن از جمله ویژگی‌های این جشنواره است.

کبیری خاطرنشان کرد: در مجموع ۴۳ میلیارد تومان در دو دوره گذشته به نتیجه رسیده و ۳۰ میلیارد تومان گرند فنآوری برای طرح‌ها و تیم‌های گذشته دریافت کرده‌ایم، امیدواریم این اعداد ارتقا پیدا کند.

وی با تاکید بر اینکه جشنواره شیخ بهایی رصد کردن و پیگیری‌ها برای رسیدن به تسهیلات و درگیری سرمایه‌گذار را دنبال می‌کند، گفت: حضور فعالان حوزه نفت، انرژی و پتروشیمی و بین‌الملل کردن جشنواره جزو اولویت‌های دوره هجدهم خواهد بود.

گفتنی است شایان ذکر است هفدهمین دوره جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت ماه سال جاری توسط شهرک علمی و تحقیقاتی در مهمانسرای تاریخی عباسی اصفهان برگزار می‌شود. «فناوری‌های نوظهور و آینده‌نگر»، «فناوری‌های صنعت‌ساز»، «رفع نیاز صنعت در دوران تحریم»، «صنایع نفت، گاز و پتروشیمی»، «محیط زیست، آلودگی هوا، آب و انرژی، مدیریت منابع آب»، «نیازهای صنعت دارو، مهندسی پزشکی»، «فناوری‌های نرم، هویت‌ساز و صنایع خلاق»، «زیست فناوری، نانو، کشاورزی و صنایع غذایی» و «صنایع IT،ICT  و هوش مصنوعی» محورهای این دوره از جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی را تشکیل می‌دهد.

 

تعداد بازدید : ۷۸۶      تاریخ: 1402/02/18

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت